cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
24°
Tomeu Martí

Tomeu Martí

Opinió

Allò que ens ensenya el cas de l'infiltrat

|

El cas del policia espanyol Ignacio Jose Enseñat Guerra que es feia passar per Marc Hernàndez i es va infiltrar en diversos moviments socials de Barcelona i al Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans és molt significatiu i ens ajuda a entendre el funcionament de molts mecanismes.

Opinió

'Agenda para el reencuentro'

|

Un dels episodis més atroços de la Història de la Humanitat és la conquesta de les Amèriques per part dels colonitzadors enviats per la Corona de Castella.

I una de les imatges més recurrents en l'imaginari col·lectiu espanyol és la dels nouarribats intercanviant «espejos, cascabeles, cristalitos de colores y otras baratijas» per l'or que lluïen els nadius en els seus cossos i demanar-los d'on havien tret aquell material... abans d'assassinar-los bestialment.

Opinió

La síndrome de Madrid

|

L'any 1973 el criminòleg i psicòleg suec Nils Bejerot va descriure la síndrome d'Estocolm com un estat psicològic en què la víctima d'un segrest o la persona retinguda contra la seva pròpia voluntat, desenvolupa una relació de complicitat amb el seu segrestador. A vegades, els ostatges poden acabar ajudant els captors a aconseguir els seus fins.

Opinió

'You Say Tomato, I Say Bailout...' Ells en diuen Sareb i jo en dic estafa

|

Entre els anys 2008 i 2012 es va viure una crisi financera mundial. A l'Estat espanyol es varen dedicar uns 100.000 milions d'euros a rescatar bancs i caixes, els directius de les quals havien robat als clients una quantitat similar. Cap d'ells, però, va haver de respondre davant l'administració de Justícia espanyola, probablement tan corrompuda com la pròpia elit bancària.

Opinió

Per què és tan important la mobilització de dissabte?

|

El GOB ens convoca a concentrar-nos aquest proper dissabte, 28 de maig, a la plaça Major de Palma. Entre totes les persones que hi participarem, crearem un mosaic humà amb el lema 'Avui per demà'. Com més gent hi participi, més gros i impactant serà el missatge escrit amb la suma de la participació directa de cadascú de nosaltres.

Opinió

Una democràcia intervinguda (a l'Ajuntament de Palma, també)

|

Si el procés d'Autodeterminació de Catalunya ha demostrat fins a quin punt la democràcia a l'Estat espanyol està vigilada, intervenguda i retallada per l'estament judicial, el Catalangate anirà demostrant fins a quin punt el sistema, suposadament democràtic, està intervingut i monitoritzat pels serveis secrets espanyols i el seu màxim cap, el rei espanyol Felipe de Borbón.