cielo claro
  • Màx: 35°
  • Mín: 27°
32°

La Plataforma per la Llengua llença una campanya perquè la nova Llei de consum garanteixi el català

201203

La Plataforma per la Llengua ha arrancat una campanya per reclamar que la nova llei de consum de les Balears sigui «més ambiciosa» i garanteix els drets dels consumidors catalanoparlants.

L'entitat proposa, a través d'un portal web i baix el lema 'Siguem consumidors de primera. Amb els drets no es comercia', deu mesures per millorar l'avantprojecte de la llei presentat en 2021 pel Govern i reivindica que la nova norma s'aprovi dins d'aquesta legislatura i «deixi enrere la llei de 2014, que va convertir els catalanoparlants en consumidors de segona».

Segons han detallat, l'entitat defensa recuperar la previsió de la llei del 2001 que obligava als establiments de més de tres treballadors a garantir el dret dels consumidors a rebre resposta oral i escrita en la llengua oficial que vulguin.

En segon lloc, per a la Plataforma és «fonamental» que els treballadors dels establiments estiguin en condicions d'atendre als consumidors en les dues llengües i, en tercer lloc, que les pantalles d'atenció al client i les eines interactives de consulta o compra incloguin el català.

En aquest sentit, i, en quart lloc, l'entitat també defensa que la senyalització i els cartells d'informació fixa siguin en català i, en cinquè lloc, que l'etiquetatge dels productes venuts a les Balears inclogui la informació bàsica en la llengua pròpia.

A més, en sisè lloc, la Plataforma per la Llengua defensa que tots els drets lingüístics es puguin garantir de manera immediata, sense dilatacions, i, en setè lloc, que es modifiquin lleis sectorials per fer respectar els drets lingüístics en el comerç, l'hostaleria, el turisme o la sanitat privada.

L'entitat també aposta per recuperar la disposició transitòria tercera del primer esborrany per garantir mesures de suport a les empreses perquè s'adaptin als nous requisits lingüístics.

També proposa establir que els drets es puguin fer extensius en l'àmbit digital, i, finalment, defensa que es defineixin termes com «ser atès» o «document d'oferta de productes» per aclarir quins drets es deriven.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.