algo de nubes
  • Màx: 14.16°
  • Mín: 7.34°
14°

SIAU denuncia que Educació suprimeix l'equip Dinamicat el mateix dia de la compareixença de Vera

Imatge d'una camiseta verda amb el lema de campanya 'La llengua no es toca'. | Foto: Sindicat SIAU

SIAU ha denunciat aquest dissabte que la Conselleria d'Educació i Universitats ha suprimit l'equip Dinamicat el mateix dia de la compareixença del conseller per explicar la segregació lingüística. Així, segons el sindicat, aquest dissabte «apareix al BOIB l'eliminació de l'equip encarregat de la normalització lingüística als centres educatius, un fet que el conseller passà per alt en la compareixença que dugué a terme dijous passat, dia en què firmà la corresponent resolució, i que ens resulta molt rellevant».

Segons el BOIB que s'ha publicat, el 12 de desembre de 2023, la cap del Departament de Primera Infància i Atenció a la Diversitat va enviar una nota interna en la qual indicava que com a conseqüència de la reestructuració de la Conselleria d'Educació i Universitats en el canvi de legislatura, es va crear el Servei de Normalització Lingüística i Participació Educativa, que entre altres funcions assumí les de l'Equip Dinamicat i sol·licitava el tancament d'aquest equip. «Demanam a Educació que ens informi si l'equip Dinamicat aquests darrers mesos desenvolupava la tasca que tenia encomanada i també que ens confirmi si les funcions que li pertocava assumir les pretén mantenir. No volem que aquestes passin a adquirir un pes merament estètic», ha assegurat l'entitat.

Segons ha volgut recordar SIAU, l'equip Dinamicat, coordinat pel Servei de Normalització Lingüística i Formació, estava format per dos assessors del servei, un assessor de cada CEP territorial i dos assessors del CEP de Palma, preferentment de l'àmbit de la formació lingüística, social i artística i tenia els objectius i funcions que determinen els apartats 2.1 i 2.3 de la Resolució del conseller d'Educació i Universitat de 30 de setembre de 2016 per la qual s'autoritza el canvi de denominació específica de l'Equip d'Assessorament al Tractament de les Llengües a les Escoles (Equip Atles) a Equip Dinamicat i es modifiquen els seus objectius, composició i funcions (BOIB núm. 131, de 15 d'octubre). Concretament, els assessors d'aquest equip havien de dur a terme les accions associades a:

- Els programes FeC i FiC per al foment de la normalització lingüística i la dinamització cultural de la llengua catalana.
- Els programes de formació intercentres per a la millora de la competència lingüística entre els centres d'educació primària i els de secundària al qual estiguin adscrits.
- El programa educatiu Parlem català, intercanvis entre centres educatius dels territoris de parla catalana.
- El programa educatiu Dinamitzadors lingüístics en llengua catalana.
- El programa educatiu Tallers de llengua catalana per a joves nouvinguts.
- Les formacions d'àmbit associades al PALIC.
- Les formacions d'àmbit o activitats puntuals de formació associades a continguts i metodologies d'aprenentatge de les competències lingüístiques.
- L'assessorament i coordinació dels coordinadors de normalització lingüística dels centres educatius.

Des de SIAU han volgut fer «un advertiment»: «Estarem vigilants per tal que aquest i altres canvis no vagin encaminats a fer retrocedir la presència de la llengua catalana dins els centres educatius de les nostres Illes».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per escardapenyes, fa 11 dies
Encara hi pot haver algú que pugui creure que el PP i Bocx no han declarat la guerra als catalanoparlants ?? La ultradreta més rància i casposa se estàn menjant el gran govern de la sra. Prohens.
Aquest temps que se està perdent ens farà falta, ara fins i tot els àrbits mos compixen. I seguirem diguent que plou, d'aquest pas no salvarem ni la llengua ni la dignitat com a poble.
Al final tothom té el que és mereix.Jo no em rendeix, vosaltres direu, després no serveix de res plorar.
Valoració:1menosmas
Per xisca, fa 12 dies
Quins centres educatius canviaran HORES de la nostra llengua, per uns suposats ( o no tan suposats) beneficis econòmics?
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente