algo de nubes
  • Màx: 15.26°
  • Mín: 11.31°
14°

Gràcies, docents!

Veig al web de l’OCB amb il·lusió i agraïment que més de vuitanta centres educatius ja s’han postulat a favor del català i contra la segregació lingüística implementada pel govern de Vox-PP per al proper curs. Una vegada més el cos de docents del nostre país ens ha tornat a donar una lliçó. Mentre la classe política i sindical no ha anat més enllà de buides paraules, mestres i professors s’han organitzat per manifestar públicament que, en aquest país, la llengua no es toca.

Personalment tenc molts dubtes que, a llarg termini, els centres tinguin l’autonomia de projecte lingüístic promesa pel Conseller. Caldrà que estiguin vigilants, atents, i amb la corresponent resposta si arriba el moment. Mentrestant el moviment serà aprofitat per regar amb milions d’euros públics els centres que s’hi acullin, que seran quasi tots els concertats i privats. Ja hem vist associacions pronunciant-se a favor de la segregació de la conselleria. Tal vegada sabien o s’ensumaven la petició inicial de 20 milions d’euros que ha fet l’extrema dreta a la dreta extrema per iniciar la segregació el proper curs. Caldrà veure si aquesta pluja de milions per imposar l’espanyol servirà, ni que sigui de rebot, per alguna cosa bona, com ara per fer que les «quotes voluntàries» que cobra la concertada de veritat ho siguin, i no hi hagi impediments de cap casta per fer que efectivament proporcionin un ensenyament gratuït com ho és el públic, i deixin de fer-se servir com a filtre de selecció socioeconòmica de l’alumnat desitjat. Tenc els meus dubtes.

Amb aquest escenari, cal estar més que mai al costat dels docents de l’ensenyament públic del nostre país. Tota persona amb un mínim de sensibilitat lingüística els ha d’agrair el seu manifest posicionament en favor del Català. Ja és la segona vegada que ho fan. M’agradaria poder pensar que serà la darrera, però tenc la sensació que aquesta nova lluita serà llarga.

Gràcies!

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per A. Cirer, fa 3 mesos
Els qui han de complir les lleis del Parlament, més que ningú, són els governants. Hi ha la Llei de Normalització Lingüística i la Llei d'educació de les Illes Balears, vigents fa molts d'anys, que intenten vulnerar.
Valoració:5menosmas
Per Toni F, fa 3 mesos
Gràcies, Biel Vich, pels teus articles
Valoració:0menosmas
Per Puces insignificants, fa 3 mesos
Afortunadament, els mestres de bocs són 6 i la coixa en tot Balears. Una cosa com aquelles quatre rates cellardes que fugien de la manifestació del 29S, però encara pitjor.
Valoració:0menosmas
Per Rick, fa 3 mesos
Afortunadamente no todos los profesores piensan como la OCB. Como cualquier otra profesión los docentes han de cumplir las leyes de Parlamento
Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente